ljummen nudelsallad med cashewnötter och färsk mynta
Här kommer receptet på glasnudlarna med tofun som jag gjorde för ett tag sen! Receptet kommer från Linas matkasse.
Ingredienser:
1 Broccoli
1 burk Böngroddar
40g Cashewnötter
3 msk Ingefära
1 Lime
1 kruka Mynta
250g Nudlar
2 Rödlökar
1 pkt (marinerad) Tofu
2 Vitlöksklyftor
2 Ägg
3 msk Japansk soja
Neutral olja
1 msk Sambal oelek
3 msk Socker
1 msk Vitvinsvinäger
1. Vinägrette: skala och finhacka 1 bit ingefära (3 msk) och 2 vitlöksklyftor. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft av 1 lime, 2 msk socker, 3 msk japansk soja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk neutral olja och 1 msk sambal oelek.
2. Tärna 1pkt tofu och vänd ner i vinägretten.
3. Koka 250g nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola de kokta nudlarna i kallt vatten. Låt ligga i durkslaget.
4. Skär små buketter av 1 broccoli och finstirmla 2 rödlökar.
5. Hetta upp 1msk neutral olja i en rymlig wok eller stekpanna. Tillsätt brocooli och rödlök. Fräs på hög värme i 2-3 min.
6. Tillsätt nudlar, 1 burk böngroddar (avrunna) och knäck ner 2 ägg. Fräs 1-2 min.
7. Blanda ner tofuvinägretten. Strö över bladen från 1 kruka mynta och 40g cashewnötter. Servera direkt.
KOMMENTARER
Trackback