ljummen nudelsallad med cashewnötter och färsk mynta

Här kommer receptet på glasnudlarna med tofun som jag gjorde för ett tag sen! Receptet kommer från Linas matkasse.
 
Ingredienser:
1 Broccoli
1 burk Böngroddar
40g Cashewnötter
3 msk Ingefära
1 Lime
1 kruka Mynta
250g Nudlar
2 Rödlökar
1 pkt (marinerad) Tofu
2 Vitlöksklyftor
2 Ägg
3 msk Japansk soja
Neutral olja
1 msk Sambal oelek
3 msk Socker
1 msk Vitvinsvinäger
 
1. Vinägrette: skala och finhacka 1 bit ingefära (3 msk) och 2 vitlöksklyftor. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft av 1 lime, 2 msk socker, 3 msk japansk soja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk neutral olja och 1 msk sambal oelek.
 
2. Tärna 1pkt tofu och vänd ner i vinägretten.
 
3. Koka 250g nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola de kokta nudlarna i kallt vatten. Låt ligga i durkslaget.
 
4. Skär små buketter av 1 broccoli och finstirmla 2 rödlökar.
 
5. Hetta upp 1msk neutral olja i en rymlig wok eller stekpanna. Tillsätt brocooli och rödlök. Fräs på hög värme i 2-3 min.
 
6. Tillsätt nudlar, 1 burk böngroddar (avrunna) och knäck ner 2 ägg. Fräs 1-2 min.
 
7. Blanda ner tofuvinägretten. Strö över bladen från 1 kruka mynta och 40g cashewnötter. Servera direkt.

KOMMENTARER

SKRIV DIN KOMMENTAR HÄR:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Jenny, är 20 år gammal och bor i en liten lägenhet uppe i Norrbotten tillsammans med min pojkvän och hund. Här bloggar jag främst om min vardag, hund och bujo-intresse. Läs mer under fliken "om mig" i menyn. Puss & kram.